14
Komen
Mencari Tukang Jahit

Assalamualaikum dan selamat hari isnin yang lemau.

Hari ni cik puan izyan kurang sihat dan ditambah pula internet yang hidup segan mati tak mahu. So nak tak nak terpaksa update blog dengan tab. Susah tahu update dengan tab ni. Tapiku cekalkan hati jua. Ngahaha!

Sebenarnya nak tanya korang,ada sesiapa tak tahu tailor/tukang jahit yang boleh jahit baju kurung dan baju berfesyen sekitar kl ni?bukan setakat boleh jahit,tapi PANDAI jahit. Maksudnya baju sedap dipakai,jahitan kemas err dan juga pandai menjahit manik.



**Ok sekarang update dengan pc plak ye apabila line internet kembali sihat dan bertenaga untuk berkhidmat.**


 Untuk pengetahuan korang, Cik Puan Izyan menghadapi masalah nak beli baju ready made berikutan saiz badan yang terlalu unik. Dan juga ukuran yang dicari kadang2 memang susah nak dapat. Exclusive gituuu. Wah wah wah, berperasaan la pulak minah ni.Saya ni jenis badan kecil so saiz memang kena cari yang paling kecil. Biasanya baju ok tapi ketat bila nak melangkah sebab bukaan baju dan kain yang kecil/sempit.  Nak cari jahitan manik yang kemas dan cantik pun sangat bermasalah sebabnya baju ready made ni kadang2 manik dia bertahan setakat 2-3 kali pemakaian je. Lepas tu mula la berguguran jatuh di sana sini.


Masalah tailor di kuantan pulak sangat jauh dan sibuk dengan upah menjahit baju pengantin. Bila sibuk sangat menjahit baju pengantin, maka baju kurung kita pun terkapai2 tak disiapkan lagi. Dah macam mana?Terpaksa la buat entri ni minta tolong korang2 yang baik hati di luar tu recommend kan tailor sekitar kl ni.

Sangat2 berharap ni. Harap ada yang membantu. Yang penting baju sedap dipakai, pandai menjahit manik, boleh siap cepat dan paling utama mestilah upah tak mahal sangat. Hehehe



*****



Dulu tak nak belajar menjahit. Rasakan!!





14 surat cinta wangi:

Cik Dee said... [Reply to comment]

same la kite badan pun unik gak nih..

inanina kamardin said... [Reply to comment]

kakak saya tailor.. tp kat melaka la... huhu.. ramai jgk kawan2 dia dari kll ni tempah kat dia.. pos kain n baju contoh je... :)

wong meimot said... [Reply to comment]

saya tggal kat bukit jalil dan bekerja di jalan ampang. memang saya ada mengambil tempahan baju kurung dan pelbagai baju fesyen. kalau akak berminat sila SMS sya 012-2641517. akak jugak boleh bagi baju yang paling akak selesa dan suka pakai untuk contoh. heheheh OK kalau berminat halo2 saya tau.

izyansyazwani said... [Reply to comment]

@Cik Dee hehe..susahkan orang badan saiz unik ni..

izyansyazwani said... [Reply to comment]

@inanina kamardin ermm..agak jauh la ina..klu area kl ni senang sikit kan..hehe

izyansyazwani said... [Reply to comment]

@wong meimot orait comel :)

Filzah said... [Reply to comment]

boleh tempah dgn akak jugak... boleh jahit pelbagai jenis baju kurung, kurung moden dan baju tunang/nikah... intai2 la blog akak ya ada harga untuk tempahan... http://jahitanfiza.blogspot.com

Filzah said... [Reply to comment]

akak boleh jahit pelbagai jenis baju kurung dan kurung moden...intai blog akak untuk harga tempahan http://jahitanfiza.blogspot.com

khairul said... [Reply to comment]

saya tggal kat kajang . saya ada mengambil tempahan baju kurung dan pengantin. kalau berminat sila SMS sya 0192929538.

khairul said... [Reply to comment]

salam saya ada mengambil tempahan baju kurung dan baju pengantin...kalau berminat sila sms saya...saya tgl di kajang...0192929538

Teha Lala said... [Reply to comment]

Salam,kakak awk tukang jahit melaka area mne ye?boleh jhit bju fesyen secara pukal x?ade amek borong?

Aiza Izatie Bt Ahmad Omar said... [Reply to comment]

Kami sedia menerima tempahan jahitan secara pukal, beminat sila hubungi 018-2717274 / 013-9919513.

Aiza Izatie Bt Ahmad Omar said... [Reply to comment]

Kami sedia menerima tempahan secara pukal, berminat ? sila hubungi kai di 018-2717274 / 013-9919513

fatira fatisya said... [Reply to comment]

Kilang. saya trime plbagai jenis jahitan dan supply plbgai jnis kain.. Email detail ke fatirafatisya@yahoo.com